Skaičiuoklė perkantiems išsimokėtinai
Žmogaus sveikatai ir savijautai ypač svarbi tinkama mityba. Visgi svarbu žinoti, jog tam tikri maisto produktai organizmą veikia labai individualiai. Net tariamai sveikas maisto produktas vienu metu gali sukelti įvairiausių simptomų. Jei juos lemia netinkamai nukreipta imuninė reakcija ir padidėjęs IgG antikūnų susidarymas, kalbama apie padidėjusį jautrumą maistui.
Jautrumo maistui tyrimas turėtų padėti suprasti mitybos poveikį organizmui. Sužinosite, kokie maisto produktai jums gali kelti negalavimus ir išmoksite, kaip, remiantis testo rezultatais, galite palengvinti jaučiamus simptomus.
ATLIKUS TYRIMĄ PATEIKIAMOS MITYBOS REKOMENDACIJOS.
Padidėjusio jautrumo maistui simptomai:
SVARBU:
Šio tipo testai nenurodo esamų I tipo alergijų maistui, kadangi jas sukelia IgE antikūnai, esamo maisto netoleravimo (pvz., laktozės ar fruktozės netoleravimas), nes nedalyvauja imuninė sistema, celiakijos susirgimo, kadangi tai yra glitimo netoleravimo sukelta autoimuninė liga.
*Norintiems pasinaudoti akcijos pasiūlymu būtina įsigyti tyrimus e. parduotuvėje nurodytu akcijos laikotarpiu. Įsigytus kuponus e. parduotuvėje galima panaudoti per 6 mėn su galimybe pratęsti dar 6 mėn. Registracija vizitui akcijos kainos nerezervuoja, akcija galioja tik apmokėjus paslaugas akcijos galiojimo laikotarpiu.
Išplėstinis I (108 produktų) |
||
---|---|---|
Bananas |
|
|
Abrikosas |
|
|
Obuolys |
|
|
Linų sėmenys |
|
|
Lęšis |
|
|
Sojos |
|
|
Žirnis |
|
|
Pupų mišinys 1 |
|
|
Špinatas |
|
|
Smidras |
|
|
Artišokas |
|
|
Cukinija |
|
|
Kaliaropė |
|
|
Pomidoras |
|
|
Raudonasis gūžinis kopūstas |
|
|
Bulvė |
|
|
Svogūnų mišinys 1 |
|
|
Alyvuogė |
|
|
Porų mišinys 1 |
|
|
Krienas |
|
|
Ilgavaisis agurkas |
|
|
Aitrioji paprika |
|
|
Salieras |
|
|
Morka |
|
|
Brokolinis kopūstas |
|
|
Sultenė |
|
|
Salotų mišinys 1 |
|
|
Bolivinė balanda |
|
|
Sėjamasis avinžirnis |
|
|
Saldžioji bulvė |
|
|
Chalapos paprika |
|
|
Raudonasis burokėlis |
|
|
Baklažanas |
|
|
Jogurtas |
|
|
Avies pienas/ Avies sūris |
|
|
Ožkos pienas/ Ožkos sūris |
|
|
Baltymas (vištos kiaušinio) |
|
|
Trynys (vištos kiaušinio) |
|
|
Karvės pienas |
|
|
Kalakutiena |
|
|
Kiauliena |
|
|
Aviena |
|
|
Vištiena |
|
|
Jautiena |
|
|
Ryžiai |
|
|
Sora |
|
|
Kukurūzai |
|
|
Grikių miltai |
|
|
Kvietiniai miltai |
|
|
Speltos miltai |
|
|
Ruginiai miltai |
|
|
Avižų sėlenos |
|
|
Glitimas |
|
|
Miežių miltai |
|
|
Mėtų mišinys 1 |
|
|
Juodoji arbata |
|
|
Kava |
|
|
Medus |
|
|
Mielių mišinys 1 |
|
|
Burnotis |
|
|
Upinis vėžys |
|
|
Menkė |
|
|
Jūrų liežuvis |
|
|
Upėtakis |
|
|
Kardžuvė |
|
|
Ančiuvis |
|
|
Krevečių mišinys 1 |
|
|
Moliuskas 'Vongole veraci' |
|
|
Tunas |
|
|
Lašiša |
|
|
Grybų mišinys 2 ( |
|
|
Grybų mišinys 1 (gluosninė |
|
|
Kokoso riešutas |
|
|
Graikiniai riešutai |
|
|
Saulėgrąžų sėklos |
|
|
Sezamų sėklos |
|
|
Pistacijų riešutai |
|
|
Žemės riešutas |
|
|
Lazdynų riešutai |
|
|
Kakavos pupelė |
|
|
Anakardžių riešutai |
|
|
Migdolas |
|
|
Vanilė |
|
|
Pipirai (juod./ balt.) |
|
|
Rozmarinas |
|
|
Aguona |
|
|
Petražolė |
|
|
Raudonėlis |
|
|
Muskato riešutas |
|
|
Garstyčių sėklos |
|
|
Česnakas |
|
|
Cinamonas |
|
|
Čiobrelis |
|
|
Bazilikas |
|
|
Datulė |
|
|
Persikas |
|
|
Greipfrutas |
|
|
Slyva |
|
|
Kriaušė |
|
|
Arbūzas |
|
|
Braškė |
|
|
Ananasas |
|
|
Apelsinas |
|
|
Nektarinas |
|
|
Citrina |
|
|
Kivis |
|
|
Vynuogių mišinys 2 |
|
|
Vyšnia |
|
|
1. Kuo dar ypatingi šie jautrumo maistui nustatymo tyrimai?
Juos atlikus sudaromi personalizuoti tyrimų protokolai su mitybos planu.
2. Kas yra padidėjęs jautrumas maistui?
Padidėjęs jautrumas maistui reiškia, kad imuninė sistema stipriau reaguoja į nekenksmingus maisto produktus. Dėl šios priežasties gali kilti lėtiniai uždegimai. Nors tai nekelia pavojaus gyvybei, padidėjęs jautrumas maistui gali labai pabloginti gyvenimo kokybę.
3. Kaip atsiranda padidėjęs jautrumas maistui?
Per stipri imuninės sistemos reakcija pasižymi padidėjusia IgG antikūnų, paprastai apsaugančių organizmą nuo įsiveržėlių, gamyba. Esant pažeistam žarnyno barjerui, į kraują patenka daugiau maisto produktų sudedamųjų dalių, todėl prieš juos gaminama daugiau nei vidutiniškai IgG antikūnų. Ilgajame laikotarpyje tai gali skatinti lėtinius uždegiminius procesus, sukeliančius įvairius negalavimus. Skirtingai nei įprastinės alergijos atveju, simptomai, atsiradę dėl padidėjusio jautrumo maistui pasireiškia tik praėjus kelioms valandoms ar net dienoms, po suvartoto maisto produkto. Dėl šios priežasties, tikrasis padidėjusio jautrumo maistui sukėlėjas dažnai lieka nežinomas.
4. Kokie jautrumo maistui nustatymo testai yra galimi?
Pasirinkite jautrumo maistui testą, kuris geriausiai atitinka jūsų mitybos įpročius – galima ištirti jūsų IgG antikūnų reakciją į daugiau nei 200 skirtingų maisto produktų iš tokių kategorijų: