Jautrumo maistui tyrimų programos | Antėja
Jautrumo maistui tyrimų programos
%

Jautrumo maistui tyrimų programos

73.00€ 104.00€
Jautrumo maistui tyrimų programos

Skaičiuoklė perkantiems išsimokėtinai

Žmogaus sveikatai ir savijautai ypač svarbi tinkama mityba. Visgi svarbu žinoti, jog tam tikri maisto produktai organizmą veikia labai individualiai. Net tariamai sveikas maisto produktas vienu metu gali sukelti įvairiausių simptomų. Jei juos lemia netinkamai nukreipta imuninė reakcija ir padidėjęs IgG antikūnų susidarymas, kalbama apie padidėjusį jautrumą maistui.

Jautrumo maistui tyrimas turėtų padėti suprasti mitybos poveikį organizmui. Sužinosite, kokie maisto produktai jums gali kelti negalavimus ir išmoksite, kaip, remiantis testo rezultatais, galite palengvinti jaučiamus simptomus.

MITYBOS REKOMENDACIJOS PO TYRIMO
Atlikus tyrimą, parengiamos individualios mitybos rekomendacijos, padedančios lengviau pritaikyti gautus rezultatus kasdieniame gyvenime ir palaipsniui gerinti savijautą.

Padidėjusio jautrumo maistui simptomai:

  • Virškinimo trakto sutrikimai
  • Antsvoris
  • Odos problemos
  • Nuovargis
  • Galvos skausmas / migrena
  • Sąnarių problemas
SVARBU
Šio tipo testai nenurodo esamų I tipo alergijų maistui, kadangi jas sukelia IgE antikūnai, esamo maisto netoleravimo (pvz., laktozės ar fruktozės netoleravimas), nes nedalyvauja imuninė sistema, celiakijos susirgimo, kadangi tai yra glitimo netoleravimo sukelta autoimuninė liga.
Produktas Viduržemio standartinis 54 produktai 3744 Standartinis 54 produktai 3745 Išplėstinis I 108 produktai 3746 Išsamusis 216 produktai 3749
Vaisiai
Abrikosas    
Apelsinas    
Bananas
Citrina    
Citrusinių mišinys 4    
Figos vaisius    
Granatas      
Greipfrutas    
Kriaušė  
Mandarinas      
Mangas      
Melionų mišinys 1      
Nektarinas    
Obuolys
Papaja      
Persikas    
Vaisių mišinys 5      
Vynuogių mišinys 2  
Šilkmedžio vaisius      
Žalioji citrina      
Uogos
Agrastas      
Alyvuogė    
Avietė      
Erškėtuogė      
Gervuogė      
Mėlynė      
Ožerškio uoga      
Serbentų mišinys 1      
Spanguolė      
Vynuogės (žal./ mėlyn.)      
Vynuogės lapas      
Daržovės
Artišokas    
Avokadas      
Baklažanas  
Baltasis gūžinis kopūstas      
Bambuko daigai      
Briuselinis kopūstas      
Brokolinis kopūstas    
Bulvė
Cikorija      
Cukinija  
Gražgarstė      
Gūžinės salotos      
Hokaido moliūgas    
Ilgavaisis agurkas    
Kaliaropė    
Kininis kopūstas      
Kopūstų mišinys 1      
Lapinis burokėlis      
Lapinis kopūstas      
Morka
Pankolis      
Porų mišinys 1  
Rabarbaras      
Raudonasis burokėlis    
Raudonasis gūžinis kopūstas    
Ridikėlis      
Saldžioji bulvė  
Salieras  
Salotų mišinys 1    
Savojinis kopūstas      
Smidras    
Sultenė    
Svogūnas      
Svogūnų mišinys 1  
Topinambas      
Česnakas
Žiedinis kopūstas      
Ankštiniai / pupiniai
Ankštinių augalų mišinys 1      
Lęšis  
Paprastoji pupa      
Pupų mišinys 1  
Sėjamasis avinžirnis    
Sėjamasis žirnis      
Žirnis  
Grūdai, miltai ir glitimas
Avižų sėlenos
Bolivinė balanda    
Glitimas
Grikių miltai
Kepimo milteliai    
Kietųjų kviečių miltai      
Kukurūzai
Kvietiniai miltai
Miežių miltai
Ruginiai miltai  
Ryžiai
Saldžiųjų ceratonijų miltai      
Sora  
Speltos miltai
Riešutai ir sėklos
Anakardžių riešutai    
Bertotelijų riešutai      
Garstyčių sėklos  
Graikiniai riešutai  
Kanapių sėklos      
Kaštainis      
Kedrinės pinijos      
Kokoso riešutas    
Kolamedžio riešutas      
Lazdynų riešutai  
Makadamijos riešutas      
Muskato riešutas    
Pistacijų riešutai    
Rapsų sėklos      
Riešutų mišinys 5      
Saulėgrąžų sėklos    
Sezamų sėklos    
Šalavijo sėklos      
Žemės riešutas  
Pieno produktai ir kiaušinių produktai
Avies pienas      
Avies pienas/ Avies sūris  
Baltymas (vištos kiaušinio)
Beta-laktoglobulinas (Karvės pienas)    
Ementalio sūris      
Jogurtas    
Kamambero sūris      
Karvės pienas
Kazeinas    
Kefyras      
Lydytas sūris      
Mocarela      
Ožkos pienas      
Ožkos pienas/ Ožkos sūris  
Sviestas      
Trynys (vištos kiaušinio)
Varškė      
Varškės sūris      
Mėsa
Antiena      
Arkliena      
Aviena  
Jautiena
Kalakutiena  
Kiauliena
Naminė patarška      
Ožkiena      
Putpelė      
Stirniena      
Strutiena      
Triušiena      
Vištiena
Žąsiena      
Žuvis ir jūros gėrybės
Austrė      
Aštuonkojis      
Dorada      
Ikrai      
Juodadėmė menkė      
Jūrinis ešerys      
Jūros gėrybių mišinys 4      
Jūrų liežuvis    
Jūrų velnias      
Kalmaras      
Karpis      
Krabas      
Krevečių mišinys 1  
Lašiša
Lydeka      
Menkė
Moliuskas 'Vongole veraci'    
Moliuskų mišinys 4      
Omaras      
Otas      
Sardinė      
Silkė      
Skumbrė      
Tikrasis alavijas      
Tunas
Ungurys      
Upinis vėžys    
Upėtakis    
Vilkešeris      
Grybai
Grybų mišinys 1 (gluosninė kreivabudė,pievagrybiai, Shiitake grybai, voveraitės)  
Grybų mišinys 1 (gluosninėkreivabudė,pievagrybiai,Shiitake grybai, voveraitės)      
Grybų mišinys 2 (rudakepuris aksombaravykis,baravykas)      
Grybų mišinys 2 (rudakepurisaksombaravykis, baravykas)      
Prieskoniai, žolelės, kvapiosios medžiagos
Anyžius      
Apynys      
Bazilikas    
Cinamonas    
Kajeno paprika      
Kalendra      
Kaparis      
Karis      
Krapai      
Kuminas      
Laurų lapai      
Mairūnas      
Peletrūnas      
Pipirai (juod./ balt.)    
Pipirų mišinys 2      
Ramunėlės      
Raudonėlis    
Rozmarinas    
Vanilė    
Čiobrelis    
Šafranas      
Šalavijas      
Kiti
Agaras      
Aguona    
Aitrioji paprika    
Alaus mielės      
Ananasas  
Ančiuvis    
Arbūzas  
Braškė  
Burnotis    
Chalapos paprika  
Daržovių mišinys 3      
Datulė    
Dygminų aliejus      
Imbieras      
Juodoji arbata  
Kakavos pupelė  
Kardžuvė    
Kava  
Kavos/ kakavos pupelių mišinys 1      
Kivis
Krienas    
Kvapnusis gvazdikėlis      
Linų sėmenys  
Ličis      
Medus  
Mielių mišinys 1  
Migdolas  
Mėtų mišinys 1    
Petražolė    
Plokščioji vingrūnė      
Pomidoras
Saldymedžio šaknis      
Slyva    
Sojos
Spindulinė pupuolė      
Valgomasis maniokas      
Vyšnia    
Špinatas  
Žalioji arbata      

D.U.K.

1. Kuo dar ypatingi šie jautrumo maistui nustatymo tyrimai?

Juos atlikus sudaromi personalizuoti tyrimų protokolai su mitybos planu.

2. Kas yra padidėjęs jautrumas maistui?

Padidėjęs jautrumas maistui reiškia, kad imuninė sistema stipriau reaguoja į nekenksmingus maisto produktus. Dėl šios priežasties gali kilti lėtiniai uždegimai. Nors tai nekelia pavojaus gyvybei, padidėjęs jautrumas maistui gali labai pabloginti gyvenimo kokybę.

3. Kaip atsiranda padidėjęs jautrumas maistui?

Per stipri imuninės sistemos reakcija pasižymi padidėjusia IgG antikūnų, paprastai apsaugančių organizmą nuo įsiveržėlių, gamyba. Esant pažeistam žarnyno barjerui, į kraują patenka daugiau maisto produktų sudedamųjų dalių, todėl prieš juos gaminama daugiau nei vidutiniškai IgG antikūnų. Ilgajame laikotarpyje tai gali skatinti lėtinius uždegiminius procesus, sukeliančius įvairius negalavimus. Skirtingai nei įprastinės alergijos atveju, simptomai, atsiradę dėl padidėjusio jautrumo maistui pasireiškia tik praėjus kelioms valandoms ar net dienoms, po suvartoto maisto produkto. Dėl šios priežasties, tikrasis padidėjusio jautrumo maistui sukėlėjas dažnai lieka nežinomas.

4. Kokie jautrumo maistui nustatymo testai yra galimi?

Pasirinkite jautrumo maistui testą, kuris geriausiai atitinka jūsų mitybos įpročius – galima ištirti jūsų IgG antikūnų reakciją į daugiau nei 200 skirtingų maisto produktų iš tokių kategorijų:

  • Glitimo turintys grūdai
  • Grūdai be glitimo & alternatyvūs maisto produktai
  • Ankštiniai augalai
  • Daržovės
  • Vaisiai
  • Riešutai & sėklos 
  • Mėsa
  • Žuvis & jūros gėrybės
  • Pieno produktai & kiaušinis
  • Žolelės & prieskoniai
  • Įvairūs

5. Kuo dar ypatingi šie jautrumo maistui nustatymo tyrimai? Juos atlikus sudaromi personalizuoti tyrimų protokolai su mitybos planu.